PROGRAM PRIMIRI CERERI/ELIBERĂRI ACTE

    programari on-line
LUNI: 08:30 – 14:00     09:00 – 13:00
MARȚI: 08:30 – 14:00    11:00 – 15:00
MIERCURI: 08:30 – 14:00  
JOI: 08:30 – 14:00    09:00 – 13:00
VINERI: 08:30 – 12:00  

ÎN SITUAȚIA ÎN CARE LA SEDIUL SPCLEP MĂRGINENI SUNT PREZENTE MAI MULTE PERSOANE PENTRU DEPUNEREA CERERII PENTRU ELIBERAREA ACTULUI DE IDENTITATE, ACESTEA VOR FI PRELUATE ÎN ORDINEA SOSIRII CU MENȚIUNEA CĂ PERSOANELE CARE AU O PROGRAMARE ON-LINE AU PRIORITATE.

PRECIZĂRI
-Programarea este gratuită și netransmisibilă;
-Nu se fac programări pentru ridicarea actelor de identitate;
-Nu se fac programări prin e-mail, fax, telefonic;
-Neprezentarea la data și ora programată, neconcordanța între datele înscrise în formularul de programare (nume/prenume) și datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii, lipsa actelor necesare sau a dovezii achitării taxei duc la anularea programării.

Conform O.U.G. 97/2005 (art. 43) riști o amendă între 40 și 80 de lei, însă fără un buletin valabil nu te va primi nimeni să întocmești acte oficiale (nici băncile, nici notarul, nici primăria etc.), nu te vei putea angaja, nu vei putea susține examene. Iar dacă nu ai pașaport valabil, ci doar cartea de identitate expirată la purtător, nu vei putea trece granița ca să pleci la muncă sau în vacanță.

Pentru a evita toate astea, mergi la sediul serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor pe raza căruia ai domiciliul și solicită un buletin nou-nouț.

Dacă nu-ți plac cozile de la ghișee (cui îi plac?), te poți programa on-line accesând https://primaria-margineni.ro sectiunea programari online

Nu lăsa să îți expire actul de identitate!

Campania ”Intră în legalitate cu actul de identitate” 2023

ANUNȚ  IMPORTANT

Ca urmare a comunicării Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor, vă informăm că începând cu data de 22.05.2023, termenul de eliberare pentru CARTEA DE IDENTITATE este de minim 20 de zile calendaristice.

-Cererile pentru eliberarea unui act de identitate se soluționează în termen de 30 de zile de la data înregistrării.Termenul poate fi prelungit cu cel mult 15 zile de către Șeful S.P.C.L.E.P.

-Prin excepție, cetățeanul care se află într-o situație deosebită, până la înmânarea noii cărți de identitate, va fi pus în legalitate cu o carte de identitate provizorie pentru motivul ”Alte cazuri” al cărei termen de valabilitate este de 45 zile.

Pentru eliberarea actelor de identitate într-un termen mai mic decât cel afișat (urgență) este obligatorie atașarea documentelor justificative.

Notă: Se consideră URGENȚĂ situațiile legate de motive medicale, desplasare urgentă în alte localități sau în alt stat, susținerea unor concursuri de admitere sau examene, efectuarea unor operațiuni bancare / notariale / poștale etc.

IMPORTANT

În conformitate cu prevederile art. 10 alin. 9 din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă modificată si completată prin Legea nr. 105/2022, se interzice modificarea sau completarea fără drept ori plastifierea certificatelor de stare civilă. Certificatele de stare civilă plastifiate ori modificate sau completate fără drept sunt nule.

Atragem atenţia că, în cazul expirării termenului de valabilitate a actului de identitate, cetăţenii se pot prezenta la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, la care sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa, cu cel mult 180 de zile înainte, dar nu mai puţin de 15 zile, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate.