În contextul actual provocat de răspândirea coronavirusului și a creșterii recente a numărului de cazuri de COVID-19, precum și a prelungirii cu 30 de zile a stării de alertă începând cu 17.07.2020, în conformitate cu adresa nr. 266587 din 17.07.2020 a Ministerului Afacerilor Interne, vă precizăm că următoarele măsuri devin obligatorii:

  • Purtarea măștii de protecție în permanență la locul de muncă pe toată durata programului, indiferent de distanța dintre birouri;
  • Spălatul cât mai des pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după care se va utiliza gelul dezinfectant;
  • Aerisitul spațiilor de lucru (birouri și holuri);
  • Evitarea discuțiilor cu persoane care nu poartă mască de protecție, pe o durată mai mare de 15 minute și la o distanță mai mică de 1,5 m.

În plus, subliniem faptul că, în funcție de neregulile constatate, sancțiunile administrate în urma controalelor, pot ajunge până la suspendarea autorizației de funcționare.

De aceea, reiterăm rugămintea pe care v-am adresat-o anterior de a vă implica efectiv în efortul comun de luptă împotriva coronavirusului și de a promova măsurile de siguranță la nivelul comunităților pe care le conduceți!